Välj rätt bilförsäkring – det skiljer tusenlappar!

Detta skrev di.se i en artikel häromdagen.
De listar dessutom några knep. Vissa av dem är helt ok, medans vissa var direkt felaktiga. Såhär tycker jag om dem;

1. Kolla på jämförelsesajter på nätet, som Compricer, Insplanet och Insurance Finder. De två senare är även förmedlare av försäkringar och erbjuder gratis telefonrådgivning. I utbyte vill de dock ha dina person- och kontaktuppgifter och registrera dig som kund. (Kan vara värt besväret även om det ibland är smidigare att ringa).

2. Granska villkoren. På Konsumenternas Försäkringsbyrå finns utförliga jämförelser av olika bilförsäkringars villkor. Konsumenternasforsakringsbyra.se. (Kan vara bra att göra av andra anledningar, men det hjälper dig knappast att sänka dina kostnader.)

3. Se också över din gamla försäkring. "Har priset på din bil sjunkit rejält i pris kanske du inte längre ska ha en helförsäkring", säger Erik Lif på Insplanet.
Tänk på att bilförsäkringen normalt gäller ett år i taget. På ditt försäkringsbrev kan du se när avtalet löper ut. Först vid den tidpunkten har du möjlighet att byta. Här har de självklart helt fel . Du kan byta när som helst, mitt i en period. Vill du veta hur man gör och det går till kan du läsa om det här: Såhär byter du bilförsäkring mitt i en pågående period .

Här får du ett ännu hetare tips, från Försäkringsbloggen.se – helt gratis!

Ring ditt nuvarande bolag och säg att du hittat en billigare försäkring och att du vill säga upp försäkringen. Då kommer de garanterat sänka din premie.

SalusAnsvar har till och med en egen avdelning som ENDAST jobbar med uppsägningar av sakförsäkringar. När du vill säga upp din försäkring blir du kopplad till dem. De har nästan fria händer att med självriskcheckar och REJÄLT rabatterade premier se till att du stannar hos just dem.

Riktigt smart jobbat om ni frågar mig!

Andra intressanta bloggar om: , , , ,

Comments 6

 1. Frank wrote:

  Vilken jämförelsetjänst tycker du är bäst för att kolla sin bilförsäkring? Om man ringer till en förmedlare så rekommenderar de väl bara sådana bolag som de samarbetar med? Vågar man lita på dem?

  /Frank

  Posted 08 okt 2008 at 10:13
 2. admin wrote:

  Jag tycker att de som finns är halvbra. Jag har testat dem några gånger. Dock är det så att om du sedan ringer så kan du mycket väl få ett annat pris av personen du talar med. Ofta är det så att man får rabatt om man har en boendeförsäkring i samma bolag. Om denna försäkring är skriven på sambon så är det inte säkert att det framgår, vilket kan generera ett högre pris. Om man istället ringer och talar med dem, så har man iaf chansen att reda ut allt sådant.

  Vill man ha en bra försäkring till ett bra pris, är det nog bäst att ringa. Man får lov att vara lite småful, och göra som jag skrev i inlägget. Det funkar!
  Häromveckan skulle jag avsluta en helförsäkring på en Mercedes i SalusAnsvar.
  Hade hittat en billigare som dessutom hade 500 kr i lägre självrisk när det gällde vagnskadan.
  SalusAnsvar gav mig 4000 kr i självriskcheckar, och sänkte priset till ungefär 800 kr under det pris som det andra bolaget gett mig. Jag hade inget annat val än att stanna kvar.

  Posted 08 okt 2008 at 11:34
 3. P-O Lindgren wrote:

  Intressant blogg! Själv har jag lite olika erfarenheter av försäkringsjämförelser… De två förmedlarna du nämner ovan ”jämför” ju bara de bolag som är anslutna till deras ringa-upp-så-fort-vi-kan-tjänst. Personligen gillar jag inte att någon berättar (inte heller när de ringer och stör) för mig vilket som är bäst, jag vill se och jämföra själv. Compricer gav inte så många svar första gången jag testade dem men nu senast var det betydligt bättre. Min slutsats är att vilken som är bäst beror på hur du är som person, själv gillar jag Compricer bäst.

  Mvh

  P-O

  Posted 09 okt 2008 at 09:10
 4. Jan Nilsson wrote:

  Hej,

  Mycket bra blogg om försäkringar. Råkade hamna här när jag skulle gå igenom och jämför de försäkringar jag själv har. Det gäller att vara om sig och kring sig för att få de bästa villkoren och priserna (premier). Jag började med att ta hjälp av compricer, insurncefinder och insplanet. Därefter jämförde jag med de försäkringsbolag som inte finns med i jämförelsesajterna. Totalt sätt gjode jag en årlig besparing på 3652 kr för 5 försäkringsbojekt och lyckades ”deala” till mig en tilläggsförsäkring gratis första året.
  Tips på alla de sidor jag använt mig av:
  compricer.se
  http://www.inplanet.se
  http://www.levforsakrad.se
  http://www.insurancefinder.se
  http://www.dina.se
  http://www.fordforsakring.com

  OBS: det går att pruta om man är lite bestämd av sig.

  MVh Janne

  Posted 28 okt 2008 at 15:25
 5. Elin wrote:

  Det allra viktigaste när det gäller bilförsäkringar är inte att ha en ”helförsäkring” då det bästa skyddet ligger i HALV-försäkringen. Detta givetvis beroende på hur långt (eller hur gammal) din bil är. Det är i delkaskomomentet maskinskador ingår och där vill jag lova att det verkilgen skiljer sig från bolag till bolag. De nyare bilarna med exempelvis klimatanläggningar och viktiga elektronikmoduler bör ha en bra försäkring då dessa skador kan uppgå till närmre 15 tusen spänn. Då kan man ställa sig frågan; en premie på en bilförsäkring som ligger exempelvis 1000kr/år mer än sina konkurenter eller en skada som man får stå och betala själv. Man försäkrar sig OM det händer nått och då vill man väl ha ett bra skydd??

  Posted 18 Nov 2010 at 22:38
 6. Abbe wrote:

  hej Solid solid….. jag sklle åka utomlands för en kusin var väldigt sjuk.
  jag hade nyligen köpt en bil i tyskland och ville åka med den bilen. jag hitta en billig försäkring hos solids försäkringar ganska stor skillnad med andra försäkringarbolag. det var ont om tid och strressigt. jag försäkrade bilen och ville ha grönkort till den datum vi hade bestämt oss att resa i från. de anställda lovade mig att såfort betelningen kom in i systemet så skulle jag kunna få hämta grönakortet hos de. uffff först skulle det ta en dag att få in pengarna vilket det stämde inte jag skjut upp resan en dag efter andra dagen pengarna hade kommit in men då vill de inte att jag skulle hämta grönakortet de hade andra rutiner jag skjut upp resan en dag till tycker de borde skämmas över sina handlingar…. inte nog med det de ger direkt nr som inte funkar man kan ringa de dygnet runt på direkt nr man kommer inte fram…. inte nog med det de vill inte lämna sina namn när man frågar de vad de heter i fall man ska återkomma otrevliga lögnare allihoppa

  Posted 09 jun 2011 at 12:09

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *