Tilläggsförsäkringar del 2 (elektronikkedjornas tilläggsförsäkringar).

Tidningen E24 publicerade nyligen en artikel med rubriken ”Så blir du blåst av elektronikkedjorna”. Även aftonbladet skriver om fenomenet.

Elektronikkedjornas tilläggsförsäkringar

Jag tänkte jag skulle sammanfatta det lite snabbt. Försäkringarna som säljarna försöker få dig att köpa till är väldigt lönsamma – för försäkringsbolagen. Det är också anledningen till att själva säljarna i elektronikkedjorna är så ivriga på att sälja dessa. De får nämnligen en rejäl provision.
Tyvärr är försäkringen inget att ha. Ok, det är inte helt sant. Det finns faktiskt undantag. Men jag skulle vilja påstå att 95% av alla dessa typer av tilläggsförsäkringar är skräp. Det är ingenting att ha. Spara istället pengarna och lägg dem på en annan typ av tilläggsförsäkring allriskförsäkringen. Allriskförsäkringen är en tilläggsförsäkring till din hemförsäkring och gäller för allt klantigt som man kan råka ut för. Tex om du spiller ut dricka på din bärbara dator, eller om du tappar din mobil i sjön, eller råkar sätta dig på dina glasögon. Visst, det är en självrisk (oftast 1500kr), men det blir ändå billigare i längden om du alltid undviker dessa onödiga elektroniktilläggsförsäkringar. =)

Andra intressanta bloggar om: ,

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *