Tilläggsförsäkringar del 1 (bil).

Jag kommer att skriva lite inlägg om tilläggsförsäkringar. Rent allmänt så kan jag säga att det finns bra tilläggsförsäkringar. Det finns också tilläggsförsäkringar som är mindre bra, som tex tilläggsförsäkringar som du köper hos elektronikkedjorna. Läs mer om elektronikkedjornas tilläggsförsäkringar här.

Tilläggsförsäkringar bil – Hyrbilstillägg

De vanligaste tilläggsförsäkingarna är hyrbilstillägg som innebär att du har rätt att ta ut en hyrbil med 75% rabatt om det är så att din bil måste stå på verkstad. Om du väljer att avstå från detta har du istället rätt till någonting som kallas för stilleståndsersättning (ca 100 kr / dag).
En riktigt bra tilläggsförsäkring som ofta är prisvärd.

Tilläggsförsäkringar bil – Kör vidare / Assistanstillägg

En vanlig tilläggsförsäkring för bil som innebär att du alltid ska kunna köra vidare. Går bilen sönder så löser försäkringsbolaget så att du på något sätt kommer fram till din slutdestination.
Även detta är en bra tilläggsförsäkring för bil.

Tilläggsförsäkringar bil – Allrisk

Det här är en tilläggsförsäkring som bla finns på försäkringsbolaget Salus Ansvar. Försäkringen lämnar ersättning om någon mervetet skadar din bil, eller olovligen brukar den. Den ger också ersättning för självrisken till din vagnskadeförsäkring (om du fortfarande har vagnskadegaranti kvar).

Tilläggsförsäkringar bil – OK Q8 Backup

En försäkring som man köper via OKQ8, men som ligger hos försäkringsbolaget Folksam. Den gäller för samma sak som allriskförsäkringen, men med något sämre avtal. Men i vissa fall är den billigare, så den kan många gånger vara ett bra alternativ. Rekommenderas till dig som har en lite finare bil.

Andra intressanta bloggar om: , , , , , ,

Comments 5

 1. Stefan Kinert wrote:

  Den bästa tilläggsförsäkringen på marknaden är också väldigt prisvärd och har en omfattning som rent objektivt är vassast i Sverige.
  Än så länge kan de bara tecknas av företag, men vi hoppas att vi snart också kan erbjuda privatmarknaden NonStop Tilläggsförsäkring.

  Posted 13 Jan 2009 at 17:49
 2. Jeanette wrote:

  Jag letar efter en tilläggsförsäkring som gäller om man blir stående vid vägen med ngt fel på bilen. Så man får bärgning och transport därifrån.
  Verkar vara omöjligt att hitta det för en Volvo 460 av årgång-90 som bara har gått 5000 mil.
  Har någon några tips om vart jag ska vända mig?
  Trygg Hansa, som bilen är försäkrad i nu, har inte ngn sådan försäkring för bilar som är så gammal som vår. Trots att den är i fint skick och ej gått långt.

  Posted 16 Jun 2010 at 17:37
 3. admin wrote:

  Hej Jeanette. Har du kikat på OK Q8 Backup?

  Posted 08 Sep 2010 at 14:54
 4. EBON LUNDIN wrote:

  Örkelljunga

  Posted 03 Jan 2011 at 19:04
 5. Mido wrote:

  Hej Jeanette,
  Gå på sbm.se eller falck.se och sök vägassistans. Mvh

  Posted 13 Jul 2011 at 20:16

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *