Ska du flytta din pensionsförsäkring, läs här först!

Dn har publicerat en mycket bra artikel om 8 saker som du bör känna till innan du utnyttjar din flytträtt. De skriver även en hyfsat bra artikel där de poängterar hur viktigt det är att kolla kostnaden INNAN man gör flytten. Detta är mycket viktigt. De berättar att det bolag som har den högsta avgiften i dagsläget, Länsförsäkringar, har planer på att sänka dessa.

Ett tillägg när det gäller avtalspensionen.

När det gäller avtalspension, så är det även viktigt att man tänker på att det i vissa fall bara innebär att man flyttar sina NYA pengar till det nya bolaget. Har du börjat spara en gång i ett försäkringsbolag och sedan bytt till ett annat försäkringsbolag, för att sedan byta till ytterligare ett försäkringsbolag. Totalt 3 bolag alltså. Då kan det bli så att du får betala avgifter till alla 3 försäkringsbolag. Detta blir då ofta dyrare än om du hade legat kvar med alla dina pengar i det bolaget du hade från början, även om förvaltningsavgifterna hade varit lägre hos de senare försäkringsbolagen.

Funderar du på en kapitalförsäkring istället?

Läs även mina tidigare inlägg om fördelar med kapitalförsäkringar, nackdelar med kapitalförsäkrinag. Läs även om de, enligt mig, bästa kapitalförsäkringarna just nu, Avanza och Nordnet.

Andra intressanta bloggar om: , , ,

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *