Såhär flyttar du dina pensionpengar – trots alla köer.

Sedan flytträtten för pensionskapital återinfördes i maj har förfrågningarna om att flytta pensionspengar strömmat in till en del banker och nätmäklare. Men att byta bolag har i praktiken visat sig vara lättare sagt än gjort. Långa handläggningstider sätter käppar i hjulen och flera tusen sparare står nu i kö i väntan på att få flytta sin pengar.
Detta skriver Sydsvenskan som dessutom skriver att nätmäklarna Avanza och Nordnet har fått in många förfrågningar. Tyvärr har det visat sig dröja upp till 7 veckor innan det händer något.

Detta är givetvis inte okej. Sätt press på era banker och försäkringsbolag. Ring och tjata. Får du inga besked, så be att få tala med chefen för banken eller försäkringsbolaget. Många som sitter och svarar i telefonen för bankernas och försäkringsbolagens kundserviceavdelningar vill helst slippa ditt samtal och ta emot nästa. Varför ? Jo, för att de har ett mål att ta emot X antal samtal varje dag. Det värsta som kan hända är ett samtal som tar tid. Även om de skulle kunna stöta på och påverka, så gör det inte det.

Be att få tala med personens chef. Är chefen på semester så får du helt enkelt be att få tala med någon annan ansvarig. Kanske t.o.m chefens chef.

Läs även mitt inlägg om vad du bör tänka på innan du utnyttjar din flytträtt.

Andra intressanta bloggar om: , , , , , , ,

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *