Kör inte omkring med slitna däck!

Ni vet väl om att många självrisker blir högre om du kör omkring med däck som är mer slitna än vad som är tillåtet. Det är faktiskt så, trots att försäkringsbolagen ofta envisas med att hävda motsatsen, är så att när det väl uppstår ett skadetillfälle, så letar försäkringsbolagen aktivt efter moment som kan komma att motivera ett avslag, eller åtminstone en mindre utbetalning (ofta i form av förhöjd självrisk).

Ett annat exempel är att om du inte låser din MC med dubbla godkända lås, och vill utnyttja din stöldförsäkring, så får du ofta en förhöjd självrisk. Samma tillvägagångssätt appliceras även när det gäller slitna däck alltså!

Mät mönsterdjupen, och byt upp dig istället. Och vänta inte för länge . Är det värt att kompromissa med livet som insats? Ett kasst däck är nämligen ett mycket sämre skydd, jämfört med ett nytt. Och även om däcket klarar mönsterdjupens minimikrav så är det ändå bättre att byta innan det är för sent.

Relaterat inlägg:

http://hd.se/inrikes/2010/09/04/slitna-dack-kan-ge/

Comments 2

  1. Erik wrote:

    Särskilt för vattenplaning, då kan det bli riktigt halt. Vad gäller torr vägbana är nog inte risken så stor.

    Posted 03 maj 2011 at 13:38
  2. Jonas wrote:

    Precis som Erik säger är absolut störst risk vid vattenplaning. Vid andra väglag tycker jag att det är ganska lugnt. Jag har själv råkat ut för vattenplaning och det var verkligen inget roligt, även om det som tur var gick bra.

    Posted 15 okt 2012 at 16:30

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *