Folksam gör rätt som höjer priserna för kunder med betalningsanmärkningar.

Jag kan inte fatta att detta ens blir en diskussion. Varför skulle dom INTE göra det? Det är ju som så att folk med betalningsanmärkningar står för en större risk, och kostar mer pengar. Varför ska de inte betala för det? Så funkar ju hela försäkringssystemet i övrigt. En ung kille får oftast betala en rejält högre premie för sin helförsäkrade bil, än vad en äldre man skulle få betala. Även om de bor på samma adress, i samma hur, och har bilen i samma garage. Varför? Jo för att gruppen som killen tillhör, finns representerade i olycksstatistiken i högre grad än vad den äldre mannen gör. I långa loppet kostar det alltså försäkringsbolaget mer pengar att ha en ung killes bil försäkrad. Samma sak med kunder som har betalningsanmärkningar . De har ju uppenbarligen svårt att betala, och detta är allt annat än billigt för ett försäkringsbolag. Och det är inga småsummor vi pratar om här… Läs om artikeln i sydsvenskan .

Att höja premien för en dålig betalare men även för tex sjuka människor?

Att höja premien för en person med betalningsanmärkningar tycker jag är självklart. Men att höja premien för någon med sämre förutsättningar från början är en helt annan. Ta till exempel om någon föds med ett handikapp. Ska han då inte kunna ha en försäkring pga att han aldrig varit helt frisk? Ja, det här är inte helt enkelt men jag har tagit upp det här med försäkringar för sjuka människor innan.

Andra intressanta bloggar om: , , , , ,

Intressant?

Comments 7

 1. Tommy wrote:

  Intressanta tankar. Funderar dock på om ett från början dåligt ekonomiskt läge kan räknas som medfött handikapp? I vissa fall får ju faktiskt barn betalningsanmärkningar på skrupelfria föräldrars ekonomiska felaktigheter. Trist men sant. Det är trots allt så att inte alla personer med betalningsanmärkningar själva kan lastas för dem. Men som sagt, jag tycker att debatten är intressant!

  Posted 15 jun 2008 at 12:46
 2. Harald wrote:

  SMS-lån är ju bra när man fått en oförberedd utgift. Dock så ska man ju inte missbruka denna tjänst.

  Posted 16 sep 2008 at 16:00
 3. Ulrika Ring wrote:

  Jasså det tycker du? Kategoriskt och utan undantag? Att det är korrekt och rättvist? Utan att fundera ett varv till?

  http://insolvenssthlm.blogspot.com/

  //Ulrika

  Posted 25 Nov 2009 at 16:49
 4. Affe wrote:

  Härligt att se att ni har sådana empatiska känslor för packet med betalningsanmärkningar.*ironi*

  Nu får vi ju kanske hoppas på att ni kommer att slippa arbetslöshet, skillsmässor och vårdnadstvister, som bekant är den största anledningen till att många sitter i skiten med betalningsanmärkningar, det kanske blir så att ni per direkt blir både kriminella och mer olycksbenägna då???

  Affe

  Posted 25 Nov 2009 at 16:51
 5. nattljus wrote:

  Så du menar att även de som har fått en felaktig anmärkning på sig måste även betala en högre premie?

  Jag har en dom där både en inkassobolag och kronis bröt mot lagen när inkassobolaget genom bedrägeri försökte få genom en utmätning på mig.
  Detta i sig är anmält både till polis och JK.

  Posted 25 Nov 2009 at 17:30
 6. Skuldsatt wrote:

  Jag kan ha förståelse för att man tycker att folk med betalningsanmärkningar är ett pack och allt det där, det tyder på okunskap och är en vanlig åsikt i vårt samhälle. Men att hävda att en person med betalningsanmärkning utgör en risk för försäkringsbolaget?, jag fattar det inte, vadå för risk. Jag kör 6000 mil om året, har haft körkort i 17 år och aldrig orsakat en olycka, på vad sätt gör mina betalningsanmärkningar att jag är en riskperson att försäkra, snälla förklara så jag förstår, jag är ju rätt korkad, jag har ju betalningsanmärkningar…

  Posted 25 Nov 2009 at 22:40
 7. pricken wrote:

  Jag tycker att trångsynthet förkommer i denna debatten alltför mycket. ni som inga prickar har sätter er över alla andra utan att ni har någon bakgrundsinformation överhuvudtaget.
  OM DU INTE BETALAR DIN FÖRÄKRING HAR DU INGEN FÖRSÄKRING !!!!! hur kan detta påverka andra ? kör jag sämre för jag inte har kunnat betala en räkning pga arbetslöshet?? Då borde ju även arbetslösa, handikappade, yrken som inte tjänar bra också få högre premier .

  Men vad vet jag ?? jag är ju bara en andra klassens medborgare ett år till

  Posted 08 jun 2011 at 11:52

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *