Dålig koll på barnförsäkring.

Den 18 augusti började tusentals barn skolan efter ett långt sommarlov. De är oftast försäkrade genom kommunens försorg, men så många som 400 000 kan sakna ett fullgott skydd.
I samband med skolstarten brukar skolan informera om vilket försäkringsskydd barnet har när det vistas i skolan. Många kommuner försäkrar barnen för olycksfall som kan inträffa när de är i skolan eller på dagis, men går barnet i friskola gäller kanske inte kommunens försäkring.

– Jag är orolig för att många föräldrar tror att kommunens försäkring ger deras barn ett tillräcklig försäkringsskydd. Så är tyvärr oftast inte fallet även om många kommuner tecknat en försäkring som gäller för barnen dygnet runt. Det är ytterst få kommuner som har tecknat barnförsäkringar som gäller både sjukdom och olycksfall, säger Ann-Sofie Magnusson, familjeekonom på Ikanobanken.

En undersökning som Folksam presenterade i början av sommaren visade att en kvarts miljon barn saknar försäkringsskydd utanför skolan. En stor andel av de tillfrågade föräldrarna i undersökningen uppgav att de var osäkra eller inte visste vilket försäkringsskydd deras barn har. Det gör att antalet barn som är oförsäkrade på sin fritid kan vara 400 000. Bara drygt hälften av föräldrarna ansåg sig dessutom ha tillräcklig kunskap om vad som gäller för barnens försäkringsskydd.

Comments 2

 1. alle aka Mr muscle wrote:

  Jag provade att jämföra försäkringsbolagen med http://www.livkompagniet.se,
  det fungerade jättebra..

  Posted 17 sep 2008 at 00:16
 2. annica wrote:

  bra inlägg, intrassant med nya företag som erbjuder dessa tjänster kostnadsfritt för oss som vill jämföra inte bara lån utan också försäkringar. jag har kollat på google efter företag och kan dela med mig av andra företag som erbjuder likartade tjänster. mina tips är http://www.inplanet.se http://www.livkompagniet.se http://www.compriser.se och insfinder.se

  dessa är mest för oss som vill jämföra försäkringar men även det är en viktig del av vår ekonomi

  // Annica

  Posted 26 Nov 2008 at 22:50

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *